20 Ocak 2017 Cuma

Sir Ağda Isıtıcı Makineleri


Gerek profesyonel olarak gerekse evde sir ağda işlemi yapılırken sir ağdanın kalitesi ve cilde, mevsime, kullanıcının alışkanlıklarına uygunluğu gibi püf noktaları ne kadar önemliyse kullanılacak olan sir ağda ısıtıcısının kalitesi ve özellikleri de en az bunlar kadar önemlidir. Evde sir ağda uygulaması yapılırken de sir ağda ısıtıcısı kullanılması gerekir. Sir ağda kartuşu sıcak su ile ya da diğer yöntemlerle eritilmemelidir. Özellikle profesyonel kullanımlarda ağda ısıtıcısından kaynaklanan sorunlar güzellik uzmanlarının işlerini oldukça zorlaştırabilmektedir. Yapılacak olan sir ağda işleminden en iyi sonuçları alabilmek için sir ağda ısıtıcısı seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları aşağıda sizler için sıraladık.
  • Isıtıcının hem kartuş ağda hem de konserve ağda ısıtıcı bölümleri olmalıdır.
  • Kartuş ağda ısıtıcı bölümü iki kartuşluk olmalıdır. Tek kartuşluk olması profesyonel kullanıma uygun değildir. Aksi takdirde kartuş bittiğinde yeni kartuşun erimesini beklemek gerekir. Fakat müşteri bekletilemez ve kuaför ve güzellik salonları için zaman altın değerindedir.
  • Ağda ısıtıcısının rezistansı olmalıdır. Böylece ısı ayarlamasını kendiniz yapabilirsiniz. Isı ayarı hem konserve ısıtıcısında hem de kartuş ısıtıcısında olmalıdır. Isı ayarının sabit olması durumunda kullandığınız sir ağdadan yeteri kadar verim alamayabilirsiniz. Örneğin sir ağdanın kalın olmasını tercih ediyorsanız ısıyı ona göre ayarlayarak daha az ısıtırsınız. Daha ince bir kıvam tercih ediyorsanız ısıyı çok az bir miktar daha yüksek tutmakta fayda vardır. Ayrıca mevsim değişikliklerinde ağdanın erime ve donma süreleri de değişir. Bu nedenle makinenizde ısı ayarı mutlaka bulunmalıdır. Isı ayarının sabit olduğu cihazlarda aslında çok kaliteli olan bir ağdayı yeteri kadar ısıtamadığınız için istediğiniz kıvama getiremeyebilir ve çok istemenize rağmen kullanamayabilirsiniz. Sırf yeterli incelik sağlanamadığı için hep aynı ağda markasını kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle sir ağda ısıtıcısını alırken en başta ısı ayarlarının sizin değiştirebileceğiniz gibi olmasına özen göstermek ileride size çok büyük avantajlar sağlayacaktır.
  • TSE (Türk Standartları Enstitüsü) belgesi olmalıdır.
  • Garanti Belgesi olmalıdır.
  • Sir ağda ısıtıcısı alırken servis ağı konusunda muhakkak ayrıntılı bilgi edinilmelidir.
  • İnternetten ve çevrenizdeki kullanıcılardan sorgulayarak marka ile ilgili geniş bir araştırma yapılmalı ve beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığı konusu netleştirilmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder